reede, 11. oktoober 2013

Belgia

Kätte on lõpuks ometi jõudnud vaheaeg. Täna on 3. Oktoober( Tag der Deutschen Einheit) , mis on kõigil vaba, sest see on riigipüha. 3. Oktoobril 1990 ühinesid ida ja lääne saksamaa. Minu päev algas tavalisest koolipäevast hiljem. Panin rahulikult riidesse, vaatasin veel asjad üle, mis ma Belgiasse kaasa võtan ja sõin hommikust. Hostisa viis meid autoga Hamburgi, sest sealt algas meie edasine tee rongidega Belgiasse vanavanemate juurde. Esimene rong väljus 10.50. Hamburg Hauptbahnhofist ja suundus Kölni. See oli kõige pikem sõit ja kestis 4h. Põhiliselt lugesin oma hobuajakirja, mis hostisa mulle ostis, kuulasin muusikat, puhkasin ja mõtlesin omi mõtteid nii palju kui seda teha sain, sest rongis oli üsna lärmakas seltskond. Kuna mina istusin akna all, siis tuli Noah mingi aeg minu sülle, sest tahtis aknast välja vaadata. Okei. Vahest võivad pisikesed lapsed nunnud ka olla. Kölnis olime kell 14.50 ja rong Brüsselisse väljus 15.45 seega oli meil üsna palju vaba aega. Sõitsime IC ja ICEga(Intercity Express. Vahe on välimuses ja kiiruses.

Jalutasin Kölni raudteejaamas, jõin kohvi ja puhkasin poistest. Nimelt olid nad terve tee kaklenud. Väikeste lastega on ikka raske reisida. Kuna Noah on veel pisike, siis ma võtsin ta iga kord sülle kui rongile läksime või maha tulime. Kui olime Brüsselisse jõudnud, siis läksime kogemata valele rongile. Tulime ruttu järgmises peatuses maha ja pidime järgmisele rongile jooksma. Noah ei ole treppidel eriti kiire seega ma võtsin ta sülle ja jooksin mööda treppe järgmise rongi peale, mis oli juba lahkumas. Ma arvan, et see võis üsna koomiline vaatepilt olla, kui ma oma suure matkakoti, käekoti, Noahi ja tema väikese kohvriga endast kõike andes rongile jooksin :D

Kohale jõudsime kell 7. Õhtul me suurt midagi ei teinud. Sõime ja rääkisime niisama. Õnneks oskavad mu Belgia vanavanemad hästi saksa keelt. Päeva kokkuvõtteks võin öelda, et rongiliiklus on siin hästi korraldatud ja mõnus on lihtsalt istuda ja aknast mööduvat maastikku jälgida.


Esimesel päeval ärkasime vara, et rongiga Oodenisse ehk Põhjamere äärde sõita. Ilm oli super. Päike paistis ja oli soe. Me korjasime merekarpe ja poisid said palju rannas ja merekaldal mängida. Hostema sai oma sõbrannaga ka seal kokku ja siis käisime kakaod joomas. Peale seda laenutasime pisikesed autod ning vennad vurasid nendega mööda tänavat ringi ajades peaaegu inimesi alla. Tagasi koju sõites oli hea rongis veidi puhata, sest pea valutas veidi tugevast meretuulest. Koju jõudes aitasin heameelega vanaemal kuulsaid Belgia vahvleid teha. Õhtuks oli oodata ka külalisi. Teised lapsed tulid ka lastelastega külla. Maja oli rahvast täis ja lapsed jooksid igal pool ringi. Ma lugesin enamuse ajast oma toas raamatut, sest ma ei saa nagunii Flaami keelest aru ja üksinda istumisel pole ka mingit mõtet. Arvutis käisin ka korra aga see klaviatuur oli totaalselt erinev seega kirjutada oli nii harjumatu ja võttis tavalisest palju kauem aega. Õhtuks oli kõht vahvlitest pungil, sest neid oli meeletult palju. Jätkus veel järgmiseks hommikukski.


Järgmine päev magasin kaua ja puhkasin niisama. Lugesin raamatut ja kuulasin muusikat. Hommikupoole käisime hostemaga kohalikus shokolaadiäris. Belgia on tuntud ka oma suurepäraste käsitsivalmistatud shokolaadide poolest. Neid müüakse siin igal pool. Pärastlõunal läksime linna, kus oli see nädalavahetus väiksem festival. Veetsime üsna kaua aega tivolis. Ilm oli üsna jahe ja minul polnud seal eriti huvitav aga väikestel see-eest küll.

Pühapäeva veetsime terve päeva linnas. Kõigepealt käisime autodega. Siin teevad inimesed nii oma firmadele reklaami, et sõidavad autodega rongkäigus läbi linna ja viskavad inimestele komme ja muud asju nagu pastakad jne. Loogika on see, et siis inimesed ostavad rohkem. Hostvanaema töötab Volvo autopoes ja vanaisal on ehitusfirma. Meie sõitsime ka siis ja mina sain vanaema autost komme visata. See oli kõige totram asi üldse ja tunne oli naljakas. Kuidas mõjutavad kommid autoostu? :D Nalja sai. Peale seda käisime kodus ja läksime ise linnapeale nö. komme saama. Käisime veel tivolis ja õhtul sõime friikaid ja burgerit.



Esmaspäeval läksin ma üksinda rongiga Brugge’sse. Jalutasin terve päeva linnapeal ringi, shoppasin ja nautisin turistiks olemist. Brugge on väga ilus linn.


Shokolaadipoed- igal nurgal..



Teisipäev oli viimane päev Belgias ja see oli lihtsalt tavaline päev, kus kõigepealt käisime vana-vanaemal külas ja ülejäänud päeva lugesin päikese käes istudes raamatut. Vahepeal nautisin kohvi, vanaematehtud kooki ning Belgia shokolaadi. Vaheaeg on mõeldud puhkamiseks.


Kolmapäeval läks esimene rong juba kell 9 ja Hamburgi jõudsime hilinemisega 17.30. Tund autosõitu ja olime jälle Bad Segebergis. Nii hea on jälle Saksamaal olla. Käisime veel Döneris kebabi söömas ja õhtu veetsin lihtsalt telekat vaadates ja arvutis olles.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar